Misiconi

Misiconi (2013) is begonnen als een klein initiatief en al snel uitgegroeid tot een prachtig pionierend en vooruitstrevend dansgezelschap. In 2015 heeft Joop Misiconi officieel opgericht en is Misiconi een stichting geworden.

Misiconi is gevestigd in Rotterdam Zuid. Als artistiek directeur en choreograaf heeft ze al een aantal prachtige producties op haar naam staan. oa. Flirt Fantasies, Walkie Talkie Wilderness, Homo Sapiens 3.0, Our Play DuBuffet, Masks en Shifting Faces en Tides.

Als artistiek directeur is ze verantwoordelijk voor de korte en de lange lijnen binnen binnen het gezelschap. Zo staat ze veel op de vloer, maakt ze programma’s, begeleidt ze studenten en doet ze o.a. marketing. Zo is ze bijvoorbeeld in 2021 verantwoordelijk geweest voor de programmering en organisatie van het eerste Mixable Festival.

Youtube | Instagram | Facebook

TIDES 2022

Tides is de meest recente grote voorstelling die ik heb gemaakt en ging op 1 oktober 2022 in premiere bij de Nederlandse Dansdagen. TIDES is een esthetische ervaring, geënt op de onmetelijke schoonheid van de natuur. Organische vormen vloeien van het ene beeld naar het andere beeld. De kabbelende klanken nemen je mee in een innerlijke wereld. Voor de vormgeving voor de voorstelling is er voor gekozen verder toegespitst worden op de aardse wateren en het oceaanleven. De zee is als een oneindige ruimte, onbedwingbaar, onbereikbaar voor gewone mensen en daardoor mysterieus en magisch, maar ook onheilspellend. De oceanen en rivieren zijn onze aardse levensaderen, maar ook bron van natuurgeweld. In het (onder)water leven vinden we nog wezens die zich niet laten classificeren door de mens, die als het ware buiten de door mensen aangebrachte norm vallen, zo zijn er bijvoorbeeld vissen die van geslacht kunnen veranderen (kobudai). De zee symboliseert zowel vrijheid en openheid als gevaar voor het onbekende. Met deze dualiteit, wordt gespeeld in de voorstelling.

Tides Trailer

Archief

Wij zijn Misiconi
Walkie Talkie Wilderness 2018-2019
Shifting Faces 2019-2021
Hey, You! 2021 – 2023
PUR 2023
Mixable Festival 2021
#storyteller 2017-2019
Flirt Fantasies
Translate »