Ultimate survival guide 2022

Happy 2022! Het is alweer zover we mogen een nieuw jaar inluiden. Een jaar volop goede voornemens en positieve energie. Toch is en blijft er nog een probleem en dat is Corona. Ja hoor.. we zitten weer in een lockdown. Dus ik dacht we hebben een Ultimate Survival Guid nodig voor 2022. hopelijk niet voor het gehele jaar, want we hopen natuurlijk dat de hele pandemie snel voorbij gaat. Maar toch, hier komt ie dan!

Survival tip 1

Om te kunnen creëren en stil te staan moet je jezelf kunnen voeden met inspiratie. Het is soms bizar om terug te kijken hoeveel je creëert in een jaar en zeker in een pandemie ben je continue aan het herontdekken of aanpassen. Het kan soms heel uitputtend zijn. Ik persoonlijk voelde me echt inspiratieloos op het einde van 2021. Daarom deze leuke tips om mee aan de slag te gaan.

Domestika: goedkope leuke online cursussen vol inspiratie
Headway: Boeken lezen, luisteren en in een super rap tempo

Survival tip 2

Alles wordt duurder en als kunstenaar verdien je nou niet altijd genoeg om ruim met je geld te kunnen strooien. Daarom is mijn tip nummer 2 geheel in het teken van financiën. Het is totaal niet kunstenaar eigen om het over geld te hebben, al is het wel super belangrijk! Soms kun je het geld dat je hebt gewoonweg veel efficiënter inzetten. Zo kun je heel makkelijk meer inzicht in je uitgaven krijgen door te werken met bijvoorbeeld een app als Dyme. Ook zou je op een simpele manier kunnen gaan beleggen met Peaks. Zet elke dag 1 euro opzij en zo spaar je toch met een kleine beurs.
(weet dat beleggen risicovol is)

Survival tip 3

Onderga kleine field trips. Het de hele dag thuis werken of werken in dezelfde omgeving gaat niet bijdragen aan input. Elke dag hetzelfde zien gaat je niet verrijken. Waar mogelijk ga een dagje ergens anders werken. bij een vriend, collega of kennis (die geen corona heeft), of vind andere plekken in huis waar je kan werken. Gooi je werkomgeving om en verbouw de boel een beetje.

Survival tip 4

Challenge jezelf met iets nieuws dat je niet zo snel zelf zou doen of ondernemen. En dat niet alleen jezelf uitdagen, maar echt jezelf onderdompelen. Dusdanig dat je kan zeggen; ‘Ik ben hier goed in!’ Zo ben ik afgelopen jaar met Tiktok begonnen. Ik voelde me echt te oud voor dit platform en begreep er helemaal niks van. Nu ervaar ik het als een inspiratiebron en naast dat is het gewoon grappig. Nu moet ik wel zeggen dat ik nog geen master ben van Tiktok. Maar dat komt nog wel 😉

Dit waren mijn vier survival tips. Ik ben super benieuwd of je er iets mee kan en laat me weten wat jou challenge in 2022 wordt!

Een portret foto van joop met een glas champagne in haar hand, ze is omgeven in groene bladeren en staat voor een pastel gekleurde muur. Op de foto is de tekst toegevoegd; survival guide.

Geef een reactie

Translate »