Boeken voor Babes #3

Ja hoor! Het is weer tijd voor de Boeken voor Babes! Bekijk deze boeken tips ter inspiratie over ruimte en disability arts. Deze keer staan er een aantal op die voor een diverse groep mensen in de kunstsector interessant kunnen zijn.

  1. The poetics of space door Baston Bachelard. Als choreograaf ben ik dag in dag uit bezig met ruimtes en wat deze ruimtes zouden kunnen zijn, of hoe ze transformeren. Het is een fijn praktisch boek wat je altijd even erbij kan pakken!
  2. Ruimten rondom door Georges Perec een prachtig boek met ruimte als vertrekpunt. Deze moet je gewoon lezen! Meer zeg ik niet haha.
  3. Disability Disability door Alice Wong. Een verzameling van essays en verschillende verhalen door en over makers met een beperking en hun alledaagse leven.
  4. Gewoon omdat hij nog niet zo lang uit is en je deze in een e-book variant kan bestellen. Breath of Bodies, discussing disability in Dance. Een aantal interviews over training, toegankelijkheid en veel meer.

Wil je meer boeken tips? Lees dan de andere blogs Boeken voor Babes

Geef een reactie

Translate »