Boeken voor Babes #5

Daar zijn we weer met Boeken voor Babes! Rondom de kerstdagen kun je altijd iemand, of jezelf een goed boek cadeau doen. Daarom heb ik er weer een aantal voor jou op de lijst gezet! Dit keer heb ik een thema toegepast. Zo rondom de kerst en jaarwisseling kunnen we wel wat spirituele input en groei gebruiken. Met deze boeken ga je daar sowieso aan komen.

  1. Het verborgen volk: Leven er hier en nu, buiten de mens, nog andere zelfstandige, min of meer intelligente schepselen, niet meteen waarneembaar met onze fysieke zintuigen?  Steeds meer DMT-gebruikers (N,N-dimethyltryptamine) vertellen op het internet vrijuit over hun psychedelische avonturen op een ‘ander zijnsniveau’. Opvallend zijn hun geclaimde contacten met zogenaamde DMT-wezens, diverse, van mallotig tot apert intelligent ogende entiteiten.
  2. Terra Ultima: Terra Ultima zorgde al voor opwinding binnen de wetenschap. Maar nu kan iedereen kennis maken met het onbekende werelddeel. Speciaal voor dit boek kreeg Noah J. Stern, collega-ontdekkingsreiziger en bioloog, toegang tot het archief van Deleo. Hij maakte een representatieve selectie van prenten en aantekeningen, zodat iedereen zich een beeld van dit fascinerende, nieuwe werelddeel kan vormen.
  3. Een Immense wereld: Net zoals elk dier zitten wij opgesloten in onze eigen unieke zintuiglijke bubbel, en nemen we maar een heel klein deel waar van die immense wereld. Dit boek verwelkomt ons in dimensies die voorheen ondoorgrondelijk waren – de wereld zoals die wordt waargenomen door dieren. 
  4. De werkelijkheid is niet wat ze lijkt: Wat is werkelijkheid? Bestaan ruimte en tijd wel echt? Valt de ware aard van ons bestaan eigenlijk wel te doorgronden?  Sinds vele jaren probeert de natuurkundige Carlo Rovelli de grenzen van ons begrip op te rekken. In dit boek neemt hij ons mee op reis, van het werkelijkheidsbegrip van de oude Grieken tot de lus kwantumzwaartekracht.

Geef een reactie

Translate »